6 TIPS MUDAH MEREBUT TIKET TAMBANG MURAH AIRASIA

March 13, 2019

 

 

Kenapa nak tempah tiket tambang murah AirAsia?

Nak dapat travel dgn murah, tiket flight lah yg paling penting. Kalau dapat flight murah, mmg sgt la bes kalau nk travel sebab cost untuk ground dah boleh up kan sikit untuk tambah keselesaan

 

1) SIGN UP SUSCRIBER AIRASIA

 


Daftar lah sebagai ahli AirAsia iaitu dipanggil BIG SHOT atau AirAsia Loyalty Programme. Dah daftar nanti AirAsia akan sentiasa update promosi-promosi yg ade dan juga setiap pembelian anda akan dpt point. Nnt boleh redeem balik mcm point BonusLink. Ahli BIG SHOT juga dpt access sehari awal kalau ade promosi besar mcm FREE SEATS dan BIG SALE AirAsia

 

2) BELI TIKET LEPAS 12 MALAM SAMPAI 5 PAGI

 

 


Tengah malam ni org kebanyakan tidur dan jd traffic wesbite AirAsia akan smooth je. Lagi2 time promosi. Sedap2 da dpt tiket murah, time payment stuck. Mmg sakit hati la kan. Jd nk elak bende mcm ni berlaku, jd burung hantu sikit dan buat la transaksi pagi2.

 

3) CLEARKAN CACHE SELEPAS BROWSE WEBSITE

 

Kalau tak sempat nk buat tempahan atau terpaksa masuk balik ke website AirAsia, selalunye harga yg keluar mahal sikit berbanding harga yg baru kita dapat sebelum ni. Ada juga masa yg sy buat gune cara ini harga flight sama saje. Ikut nasib jugak laa kan.

 

4) CARI JADUAL PENERBANGAN HARI BIASA BUKAN HARI MINGGU

 

Hari minggu mmg susah sikit nk dpt harga murah since ramai akan keluar masuk kapal terbang. Cuba check hari selasa, rabu dan khamis. Mmg nmpk ketara dr segi harga

 

5) KENAL-KENAL DGN KAKI TRAVEL & TRAVEL AGENT

 

 


Kaki travel ni mmg hobi dorg cari lubok tiket murah. Kenalan2 dorg ni pon kebanyakan ade intererst yg sama. Samping dpt tips untuk travel dpt la jugak travel dgn bajet rendah. BONUS tu.

Travel Agent ni pulak mereka beli tiket dgn BULK sebab tu la dpt harga rendah dr biasa.

 

6) JANGAN BAYAR GUNA KAD DEBIT ATAU KAD KREDIT

 

 

Bayar guna kaedah kad debit/kredit akan dikenakan caj pemprosesan. Untuk kad debit/kredit akan dikenakan RM8.48 untuk setiap passenger. Banyak tuuuu.Manakala bayaran guna debit ke akaun lebih rendah RM4.24 per booking. AirAsia byk dpt income dr caj2 mcm ni.

 

Nak elakkan caj ini, boleh guna BIG PREPAID MASTER CARD. Card ni mcm kad topup je. Leh topup duit dlm kad ni dan beli tiket kt website AirAsia TANPA CAJ PEMPROSESAN.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MENUNAIKAN UMRAH BERSAMA PERSADA GLOBAL HOLIDAYS

March 13, 2019

1/4
Please reload

Recent Posts

May 30, 2019

March 13, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

HOTLINE : 012 - 969 0949 /  012 - 625 0949012 - 649 6949 

 

PERSADA GLOBAL HOLIDAYS SDN BHD (KPK/LN 7934 | KPK/LKU 501)

25-3 JALAN ELEKTRON E U16/E DENAI ALAM,

40160 SHAH ALAM, SELANGOR DARUL EHSAN

OFFICE: +603-7734 4522

EMEL: info@persadaglobalholidays.com

LOT 312 TINGKAT 1, JALAN KEBUN SULTAN,

15350 KOTA BHARU, KELANTAN

OFFICE: +609-744 6949

EMEL: pghkotabharu@gmail.com

NO 18-02, JALAN DATARAN LARKIN 5, 

TAMAN DATARAN LARKIN,

80350 JOHOR BHARU, JOHOR.

OFFICE: +606- 264 4776

EMEL: johor.persadaglobalholidays@gmail.com

© 2023 by Shahir Ibrahim

Proudly created with Persada Creative

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon